lauantai 21. kesäkuuta 2014

#29

Haaste!
Haasta 3 kaniblogia 
Meidät haastoi Sandra kiitos siitä:)


Vastaa kysymyksiin. 1.Minkä rotunen, kuinka korkeeta yksittäisenä ja mitä määrää pystyisi hyppäämään pituudessa unelmakanisi?
Viivi: Rodultaan kani saisi olla joku luppakorva esim. kääpiöluppa, ranskanluppa tai leijonaluppa. Ja esteitä se ei hyppäisi, koska täältä päin on suuri mahdottomuus aina lähteä kisoihin ja muutenkaan esteet ei ole minun juttu.
Katsu:rotu ois varmaan kääpiöluppa mutta Namun myötä rakastuin myös leijonaluppaan, ois ihan kiva jos hyppis jotai esteitä mutta vaa sillee et ei missää kisoissa vaa ihan kotona harrastuksena


  
2.Näyttely kani vai estetykki?Miksi? 
Viivi: Näyttely noh se tulikin tuossa ykkös kohdassa aika hyvin ilmi.
Katsu: vaikee... molemmat kelpais mut jos pakko valita niin varmaan näyttely


 3.Ensimmäinen kanisi. (kuva)
Viivi: Tavallaan ensimmäinen kanini oli Nestori, mutta se ei ollut ikiomani. Toisaalta Fati, mutta se oli kesäkanini joten ei sekään oikeastaan. Diiva on minun virallinen oma kani. Laitan nyt kuitenkin Fatin ja Diivan kuvan:)
Katsu: no Melli oli kesäkani mut kuitenkin mun ensimmäinen kani
 4.Onko mielestäsi parempi kanin asustaa tehdashäkissä vai oma tekoisessa? perustele.(kuva kaniesi/kanisi häkistä)Viivi: No mielestäni tehdashäkki on hyvä jos on tarpeeksi tilava ja kani pääsee usein liikkumaan sieltä. Mutta silti olen oma tekoisen kannalla, koska siitä saa hyvin muokattua mieleisen.(toki kania pitää liikuttaa asui se sitten millaisessa häkissä tahansa)
Vanha kuva, mutta siinä on Diivan ja Barbin mökistä kuva.

Katsu:omatekoisesta saa sellaisen kuin haluaa joten sellainen on parempi, meillä on mökissä lisänä tehdashäkki jossa ne saa olla ja se on aina auki,  helppo viedä myös hoitoon loman ajaksi kun on myös tehdashäkki

 5.Kumman perusteella hankkisit kanin ulkonäön vai luonteen?
Viivi: Kokemuksen perusteella ensimmäinen asia mikä minulla on vaikuttanut on ollut kanin rotu. Sitten Diivan ja Barbin kohdalla ulkonäkö jota kadun. Ja Hilmaa valitsin kysyin ensin luonnetta ja sitten vasta päätin minkä kanin haluan. Eli luonteen perusteella tulen ainakin tulevaisuudessa valitsemaan jos kaneja vielä tulee.
Katsu: luonteen perusteella, toki ulkonäköäkin katson ennen kuin kanin hankin mutta luonne on tärkein6.Millainen kaninomistaja olet?

Viivi: Ekana tulee mieleen tarkka. Sotku on ärsyttävää joten Hilman kohdalla olen kokoajan nostelemassa papanoita pois lattialta. Mutta myös huolehtivainen ja rakastava:)
Katsu: no ainakin oon tosi tarkka siitä mitä niille syötetään ja millon,joskus oon vähän jopa laiska joissain asioissa mut en koskaan kuitenkaan laiminlyö kanien hoitoa ja pidän kyllä huolen siitä et niillä on kaikki hyvin 7.Minkä teet huonosti tai laiminlyöt kokonaan? (kani jutuissa)
Viivi: Huonosti usein on kunnon suursiivous sitä vetkutan aina.
 
Katsu: mullakin iso siivous vähän tökkii ja päätän aina et teen sen huomenna mut kyllä sekin tulee aina tehtyä ,toinen on varsinkin hempan kynsienleikkuu,koska sillä on mustat kynnet,namun kynnet menee helposti
 8.Minkä teet taas mielelläsi? (kani jutuissa)
Viivi: Silittely ainakin.
Katsu:tykkään olla niitten kaa sisällä ja silitellä ja harjailla varsinki namun hiuksia 9.Onko asiaa jonka tehdä toisin?
Viivi: juu
Katsu:isompi ulkoaitaus ois ainakin kiva :) 10.Koristeletko jouluisin kanien/kanin häkkiä/asumusta?
Viivi: Mökkiin laitan jouluvalot. Hilman ja mun huoneeseen tulee ainakin jouluvalot.

Katsu:riippuu missä tiloissa ne on jouluna, jos ne viiään autotalliin nii kyllä mää varmaan jotain sinne vien 11. Aijotko ostaa kaneillesi joululahjat? 
Viivi: Kyllä 

Katsu:joo


  12. Aijotko ostaa kaverisi/kavereittesi kanille/kaneille joulu lahjaa?
Viivi: Ehkä
 Katsu: vielä en osaa sanoa, ehkä

 13.Ajotko uittaa kesällä kaniasi/kanejasi?
Viivi: Hilma ainakin saa käydä mummolan rannassa kokeilemassa.

Katsu:tuskinpa tulee uitettua

14.Voisitko koskaan kuvitella luopua kaneistasi/kanistasi?
Viivi: En. Ainakaan vielä vasta sitten kun on pakko.
Katsu:en, ne saa asua meillä niin kauan kun ne elää <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!:)