tiistai 15. huhtikuuta 2014

#7

Noniin nyt kirjottelen tämän mökinesittelyn. Meillä kanit asuu mökissä kirjaimellisesti. Puput ovat siis vallanneet meidän leikkimökin jolla enää ei ole käyttöä. Siihen yhteyteen on tehty ulkoaitaus ja omana viritelmänä vielä toinen aitaus.
Ranskanlupat kun ovat isoja kaneja ne pärjäävät kylmissäkin oloissa jos vai on asialliset tilat. Meillä kanit siis asuvat ulkona josta pääsy sisälle mökkiin. Mökki ei kuitenkaan ole eristetty joten sisällä talvella meillä on eristettykoppi. Ja monesta se varmasti kuulostaa kaamealta, että kanit ulkona ympäri vuoden mutta kyllä meidän kanit vaan nauttii elämästä silti. Talvella 20 asteen pakkasessa näkee kaneja ulkona rallittelemassa ja vetelemässä iloloikkia lumisateessa. Ja kesällä taas istumassa vesi sateessa. Hyvin jaksavat ja energiaa pursuavia luppakorvia ovat.

 
 
^Kuvassa näkyy melkein kokonaan kanien alue. Aitaus jossa kanit kuvassa jatkuu vielä vähän leikkimökin taakse. ja etualalla oleva aitaus jatkuu vielä vähän sivuille
 
Leikkimökki
 
leikkimökki koostuu kuistista ja "mökkiosasta".
Kuistilla meillä on kaikki kanien ruuat ja muut tarvikkeet. Sisällä sitten asustavat kanit.
 
 
 
Leikkimökki sisältä ei näytä mitenkään kovin hienolta, mutta varmasti kaikki kanin omistajat ymmärtävät että se ulkonäkö ei ehkä ole tärkein vaan toimivuus. Meillä juuri tällä periaatteella sisustettu mökki. Lattian pressu ei ole mikään loisteliain ratkaisu, mutta ajaa hyvin asiansa jos ei halua että lattia pilaantuu. Sisustuskin on mitä on koska mitään muuta kuin mökki on ostettu kaikki muu on ennestään jo löytynyt.
 
^Kuvassa kanien "oleilu nurkka" eli paikka jossa kanit tykkää olla ja nukkuu yms. hehe hävettää oikein laittaa tämä kuva missä kaikki on vinksin vonksin mutta ehkä tuo kuva kuitenkin antaa käsityksen mökistä. Yleensä olen laittanut hieman paremmin viltit ja tyynyt:D
 
^Ja kuvassa "juomapaikka" ja luukku ulos. Ja jos joku ihmettelee harsoa ikkunassa se on sitä varten kun ihana pikkuveljeni heitti muutama vuosi sitten kiven siihen ja se hajosi estää hyvin hyttysten tulon sisälle.
 
Siinä olisi mökinesittely en nyt aitauksia tässä esittele,koska tulisi niin pitkä ettei kukaan jaksaisi lukea.
 
Kävin vielä äsken ottamassa kuvat uudestaan kun tajusin että mökki on muuttunut niin paljon edellisten kuvien ottamisesta ja toista aitausta ei ollut ollenkaan.
Hienosti jätin portin auki kun menin kuvaamaan hyvä kun kanit ei karannut:DDD
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!:)